Kylpyhuoneremontti uudistaa kylpyhuoneen

16 June 2023
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Kylpyhuone on paikka, jossa useimmat meistä aloittavat ja lopettavat päivänsä. Jossakin vaiheessa kylpyhuone saattaa kaivata remonttia ja silloin on hyvä aika miettiä, mitä kaikkea siellä kannattaa uudistaa. Remontti kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Tällä kertaa aiheena blogissa on kylpyhuoneremontti, lue vinkkimme, miten se kannattaa toteuttaa.

Remontti kannattaa suunnitella huolellisesti

Kylpyhuoneessa tehdään monia erilaisia asioita ja ennen remontin aloittamista kannattaa miettiä muun muassa, minkälainen on oma arkirutiini ja minkälaisia tarpeita kylpyhuoneen suhteen on. Todella tärkeää on myös asettaa projektille budjetti ja päättää, kuinka paljon siihen voi investoida. Parempi tehdä budjetointi ajoissa ja mahdollisimman tarkasti, että säästyy ikäviltä yllätyksiltä. Vedeneristykseen ja muihin ammattilaisen suorittamiin töihin kannattaa pyytää tarjouksia eri palveluntarjoajilta ja kysyä suosituksia tuttavapiiristä, että löytää niille luotettavan tekijän.

Kylpyhuone suunnitellaan erilaisille toiminnoille

Kannattaa suunnitella ja käyttää kylpyhuoneessa oleva tila huolellisesti ja piirtää siitä pohjapiirros, johon hahmottelee paikat kaikille siellä tarvittaville kalusteille. Kaikkien kalusteiden, kuten lavuaarin tai wc-istuimen siirtäminen ei välttämättä ole mahdollista. Olennaista kylpyhuoneessa on myös säilytystila erilaisille siellä säilytettäville ja käytettäville tarvikkeille. Kannattaa siis pohtia, kuinka paljon säilytystilaa kylpyhuoneessa tarvitsee. Säilytystila on helpompi suunnitella ja toteuttaa, kun se on huolellisesti suunniteltu jo ennen projektin aloittamista, myöhemmässä vaiheessa sen lisääminen saattaa olla hankalampaa. Tärkeä kysymys, joka vaikuttaa tilan suunnitteluun on myös, kuinka monelle henkilölle kylpyhuone suunnitellaan. Kannattaa listata ylös, mitä kylpyhuoneelta toivoo ja mitä ei vanhasta kylpyhuoneesta ehdottomasti halua säilytettävän uuteen tilaan.

Materiaalit kannattaa valita huolellisesti

Usein remontissa on kyse myös ilmeen uudistamisesta, joten kannattaa miettiä, millaista värimaailmaa ja tunnelmaa kylpyhuoneeseen haluaa. Kylpyhuoneremontin yhteydessä on yleensä järkevää vaihtaa siellä käytettävät vesikalusteet uudempiin ja tilalle kannattaa valita tilalle vettä säästäviä kalusteita. Vanhemmat wc-istuimet kuluttavat paljon enemmän vettä kuin uudemmat istuimet. Ero voi olla monia litroja jokaisella huuhtelukerralla. Kaikki kylpyhuoneessa käytettävät materiaalit kannattaa valita huolellisesti ja usein luonnon materiaalit kestävät käytössä hyvin, kuten myös keraamiset laatat. Kylpyhuoneremontti on iso projekti, joka kannattaa suunnitella huolellisesti, pieniä yksityiskohtia myöten. Remontti Rex Oy hoitaa kylpyhuoneen saneerauksen Tampereella. 


jaa