Volvo Penta vetolaitteet ovat luotettuja veneilijän kumppaneita

13 December 2022
 Kategoriat: , Blog


Veneily voi parhaimmillaan olla uusien taitojen oppimista, rentoutumista, yhteisöllisyyttä sekä mieleenpainuvia elämyksiä. Se on tapa päästä irti arjen huolista ja antaa mielelle hetki vertaansa vailla olevaa rauhaa. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on veneily sekä Volvo Penta vetolaitteet. Soutuveneen tai retkeilyveneen ajamiseen ei tarvita tutkintoa tai ajokorttia, kuljettajan tulisi kuitenkin olla kykenevä ohjaamana venettä sekä yli 15-vuotias. Veneily on koko perheen harrastus ikään tai sukupuoleen katsomatta ja se tarjoaa mahdollisuuksia oppia säästä, luonnosta ja veneen käytöstä. Jopa aloittelevan kipparin on tunnettava hieman veneen tekniikkaa, kuten mikä on perämoottori tai vetolaite, esimerkiksi Volvo Penta vetolaiteet, ja miten veneen ohjaus toimii.

Veneilyn turvallisuuden perusteet

Erilaiset vesiväylät ja muuttuvat sääolosuhteet asettavat vaatimuksia sekä veneilijälle että heidän laitteilleen. Merellä ja suurilla järvillä voi kauniina kesäpäivinäkin tulla hetkessä haasteita, siksi on turvallisinta purjehtia riittävän suurilla ja merikelpoisilla veneillä, kun taas pienemmillä vesillä riittävät pienemmät veneet. Ennakkosuunnittelu on erityisen tärkeää pidemmillä risteilyillä ja purjehdusmatkoilla. Ota huomioon esimerkiksi käytettävissä oleva aika ja varusteet, vallitsevat sääolosuhteet ja sopivien satamien sijainti. Tietenkään pelastusliivejä ei tule unohtaa, pidä huoli että kaikilla kyydissä olijoilla on käytössään sopivan kokoiset liivit. Matkasuunnitelmasi voi tietysti muuttua veneretken aikana, mutta esimerkiksi laadukkailla navigointilaitteilla pysyt aina kartalla.

Veneen vetolaitteiden kausihuollot

Paras tapa pitää huolta vetolaitteesi luotettavuudesta on huoltaa se valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämä voi joskus tuntua hieman tarpeettomalta, mutta jos huolto jätetään väliin, korjauskustannukset voivat nousta yllättävän korkeiksi. Myös Volvo Penta vetolaitteet tarvitsevat säännöllistä öljyn tarkastusta ja lisäystä. Tarkista vetolaitteen öljytaso avaamalla ylätäyttöaukon korkki. Öljyn on oltava kirkasta, samea ja maitomainen koostumus osoittaa, että öljyyn on sekoittunut vettä. Tarvittaessa öljyn kunto voidaan määrittää ottamalla öljynäyte. Vetolaitteiden öljy vaihdetaan yleensä syyskaudella, mutta jos et ole varman milloin öljy on vaihdettu viimeksi, kannattaa öljy vaihtaa varmuuden vuoksi ennen kesäkautta. Helpoin tapa huolehtia vetolaitteiden huollosta on tilata se valtuutetulta jälleenmyyjältä. Volvo Penta vetolaitteet voidaan huollattaa myös merkkiliikkeessä, heillä on tarkempi tietämys siitä milloin on ajankohtaista huoltaa laitteistosi. S-Marin Oy tarjoaa venen huollon, korjausken ja talvisäilytyksen.


jaa