Injektointi palauttaa betonin kestävyyttä ja tiivistää saumoja

27 July 2022
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Injektointia voidaan käyttää sekä betonin korjaamiseen että rakennusvaiheessa työsaumojen vedentiivistykseen. Betonia käytetään monissa eri käyttökohteissa, suurissa ja pienissä. On tärkeää, että betoni valmistetaan käyttökohteeseen soveltuvaksi, minkälaista reseptiä käytetään, riippuu siitä, minkälaista lujuutta, rasitusluokkaa ja rakennetta siltä tarvitaan, sekä minkälaiset valuolosuhteet ja muut siltä vaadittavat ominaisuudet ovat. Oikein käytettynä betoni on luja ja kestävä materiaali, joka on myös palon- ja kosteudenestävää ja lisäksi se kestää hyvin myös sään aiheuttamaa rasitusta. Mukavaa kun olet löytänyt blogin pariin. Tällä kertaa aiheena on betonirakentaminen ja injektointi korjausmenetelmänä. Toivottavasti kirjoitus tarjoilee mielenkiintoista luettavaa ja hyödyllistä tietoa.

Betonilla on monia hyviä ominaisuuksia

Betonin suosio rakennusmateriaalina perustuu sen moniin hyviin ominaisuuksiin, kuten ympäristöystävällisyys, muuntojoustavuus, ääneneristys, kosteudenkestävyys, lujuus, säilyvyys sekä lämmönvarauskyky. Betonin muita hyviä ominaisuuksia on sen vaikutus sisälämpötilaan, viihtyvyyteen ja myös sen edullinen hinta sekä helppo saatavuus.
Betonirakennuksen pieni hiilijalanjälki sen koko elinkaaren aikana tekee siitä ympäristöystävällisen, se voidaan suunnitella pitkäikäiseksi ja usein betoni voidaan myös täysin kierrättää käytön jälkeen. Oikein käytettynä ja valmistettuna betoni kestää kovissakin olosuhteissa. Muuntojoustavuudella tarkoitetaan rakennuksen ja siihen käytetyn materiaalin joustamiskykyä silloin, kun tilaa käytetään eri tavalla kuin mihin se on alun perin suunniteltu. Koska betonilla on muun muassa hyvä kantokyky ja palo- ja äänieristävyys, on sillä myös hyvä muuntojoustavuus. Betonirakenne tasaa termisellä massalla lämpötilojen vaihtelua; se varastoi päivällä syntyvää lämpöä ja palauttaa sitä tiloihin viileänä yöaikana.

Betonia voidaan korjata injektoimalla

Kun betonin vetolujuus ylittyy, muodostuu siihen halkeamia. Sen vuoksi onkin tärkeää että rakenne suunnitellaan oikein ja siihen valitaan koostumukseltaan oikeanlaista betonia. Betoniin syntyneet halkeamat kannattaa korjata sen ulkonäön, toiminnan ja säilyvyyden vuoksi ja betonirakenteisiin syntyneitä halkeamia ja vuotoja voidaan korjata injektoimalla. Injektointi on työmenetelmä, jossa betonirakenteessa olevat halkeamat, tyhjät tilat ja huokoiset kohdat täytetään paineen avulla ja siihen käytetään joko sementti- tai muovipohjaisia aineita. Injektoinnin avulla rakennetta tiivistetään ja pyritään estämään haitallisen aineiden pääsy rakenteisiin, estämään vesivuodot ja vahvistamaan rakenteen lujuutta. Injektointimenetelmät ovat tiivistysinjektointi ja lujitusinjektointi. Betonin injektointia tekee esimerkiksi Oivaset Oy.


jaa