Asiantunteva rakennusliike pitää langat käsissään

12 November 2020
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Omaa taloa rakentaessa tai remontoidessa mielessä on useimmiten tietynlainen toive lopputuloksesta. Varsinkin rakennusalaa tuntemattomalle voi rakennusprojektin laajuus ja lopputulokseen pääseminen tuntua lähes ylitsepääsemättömän suurelta projektilta. Onneksi taloa ei tarvitse rakentaa alusta pitäen itse, vaan hommaan voi palkata eri osa-alueiden asiantuntijoita. He auttavat sinua pääsemään juuri siihen lopputulokseen, joka unelmissasi siintää.

Kiireinen tai rakennusalaa tuntematon voi ulkoistaa koko rakennusprojektin

Omasta taitotasostaan, budjetistaan ja ajankäytöstään riippuen talon rakentaja voi päättää joko tehdä osan rakentamisesta itse ja teettää osan urakoitsijoilla, tai palkata koko prosessiin ammattilaisia. Jos itsellä ei ole ylimääräistä aikaa käytettävissä projektiin tai lähestulkoon mitään tietämystä rakentamisesta, on järkevää palkata koko homman hoitava rakennusliike. Tällainen on esimerkiksi Veljet Mäkilä Oy. Nämä rakentamisen ammattilaiset toimivat usein niin sanottuina työnjohtajina ja organisoijina, mutta itse rakentamisen suorittavat urakoitsijat. Rakennusliike siis pitää kaikki langat käsissään, jotta sinun ei sitä tarvitse tehdä. Tarjouksia kannattaa kysellä eri liikkeiltä - kaikilla on omat osaamisalueensa, tarjouksensa ja hintansa, joista löytynee jokaiselle sopiva. Useat liikkeet käyttävät ulkoisesti palkattuja työmiehiä omien työntekijöiden sijaan. Asiansa osaava yritys osaa pitää kaikki palaset käsissään ja heidän käyttämiinsä urakoitsijoihin voi luottaa. Yrityksen kanssa on helppo sopia haluaako kaiken tehtävän heidän kauttaan, vai tilataanko jokin osuus muualta.

Käsistään kätevä rakentaa osan itse

Kokeneemman rakentajan on mahdollista tehdä paljon itse. Silloin on kuitenkin varauduttava käyttämään sekä suunnitteluun, valvomiseen että itse rakentamiseen huomattavasti enemmän aikaa. Rakennusprojektin hintalappu saattaa tulla halvemmaksi, jos pystyy itse tekemään paljon. Toisaalta rakennusalan ammattilaiset osaavat nähdä kokonaiskuvan, jolloin he pystyvät myös parhaassa tapauksessa säästämään joissakin rakentamisen vaiheissa. Toteuttaessasi projektia itse palkkaat urakoitsijat niille osa-alueille, joita et pysty itse tekemään. Joissakin tehtävissä vaaditaan erityistä ammattitaitoa ja lupia. Näihin kuuluvat muun muassa sähkö- ja LVI-työt.

Tee rakennusprojektista mieluisa ja mahdollisimman stressitön

Päätit sitten toteuttaa projektin millä tahansa tavalla, kannattaa se ehdottomasti rikkoa heti alkuun pieniin osa-alueisiin ja keskittyä vain meneillä olevaan. Näin ajatus koko rakennusprosessista ei tunnu niin suurelta vaan pienet välitavoitteet motivoivat jatkamaan. Talon rakentaminen on hyvin mielenkiintoinen projekti, mutta sen stressaavuutta ei kannata aliarvioida. Elämän helpottaminen rakennusprojektin aikana keinolla millä tahansa voi olla maksaa itsensä takaisin stressittömyydellä ja rennolla otteella.


jaa